Masaža | 20 razlogov zakaj masaža koristi zdravju | Wellness wikipedija

Masaža. 20 razlogov zakaj masaža koristi zdravju. Wellness wikipedija. Masiranje. Prednosti za dobro počutje. Naravno zdravljenje.

masaža-20-razlogov-zakaj-masaža-koristi-zdravju-bela-vilinka-lara-mirnik

Masaže so veliko več kot le sproščujoče. V resnici se naš naravni nagon v trenutkih potrebe po telesnem stiku, obrne na masažo. Kadarkoli sem v družbi in me vprašajo katere storive nudim v wellness centru Bela Vilinka, mi vsak takoj reče” A me boš zmasirala? Boli me hrbet. Ali pa: boli me noga.”  Na srečo masaže prihajajo v različnih dolžinah in slogih, kar pomeni, da lahko celo ljudje z resnično hektičnim življenjskim slogom izkoristijo to tehniko krepitve zdravja.

1. Masaža lahko ublaži glavobol

Ne glede na to, ali imaš glavobol zaradi napetosti ali trpiš zaradi migrene, so medicinske raziskave dokazale, da lahko redne masaže pomagajo zmanjšati ali celo odpraviti to bolečo težavo.

2. Masaže pomirjajo in sproščajo telo

Švedska masaža ali masaža s vročim kamnom nudi pravo mero pritiska, včasih v kombinaciji s toploto, da pomiri tvoje boleče mišice. Če je tvoje telo v stresu zaradi napetega tedna v službi, je katera koli od teh dveh masažnih stilov dober način za sprostitev.

3. Masaže zmanjšujejo bolečine v sklepih

Bolečine v sklepih so pogosta težava, s katero se srečujejo vsi, od nosečnic do bolnikov s fibromialgijo. Redna masaža bo lajšala to bolečino. Pravzaprav mnogi zdravstveni delavci napotijo ​​bolnike z bolečinami v sklepih k licenciranemu masažnemu terapevtu.

4. Masaže lahko drastično zmanjšajo tesnobo

Približno 40 milijonov Američanov ima nekakšno obliko tesnobe in to je na trenutke lahko mejno čustveno objokovanje. Dobra novica je, da lahko masaža zniža raven stresnih hormonov v telesu na polovico, kar bo omililo simptome tesnobe.

5. Zmanjšajte bolečine v hrbtu z masažo

Bolečine v hrbtu so ena najpogostejših zdravstvenih pritožb, vendar vam bolečine ni treba živeti. Študije so pokazale, da masaža zmanjša potrebo po zdravilih proti bolečinam za 36 odstotkov in je učinkovitejša od kiropraktične nege ali akupunkture.

6. Nevromuskularna masaža obravnava ponavljajoče se poškodbe gibanja

Osupljivih 86 odstotkov ameriških odraslih ima pisalno mizo in velika večina jih opravlja ponavljajoča se opravila, ki lahko poškodujejo roke, zapestja, roke, vrat in hrbet. Čeprav bo tipična masaža pomagala zmanjšati to bolečino, lahko nevromuskularne tehnike dejansko rešijo osnovni vzrok mišične težave in vam zagotovijo optimalne rezultate.

7. Masaže spodbujajo prožnost

Večina ljudi ni niti približno tako prilagodljiva, kot bi želela, in to pogosto povzroči neprijetno togost. Na srečo je športna masaža prilagojena tako, da lažje povečate svojo prožnost.

8. Raziskave kažejo, da masaže pomagajo bolnikom z rakom

Štirje od vsakih 10 odraslih se bodo v enem trenutku v življenju borili z rakom. Masaža se danes pogosto uporablja kot dopolnilno zdravljenje, saj ponuja zmanjšanje številnih simptomov, povezanih z rakom, vključno s slabostjo, bolečino, nespečnostjo in utrujenostjo.

9. Ponovno se napolnite z novo energijo preko masaže

Se pogosto počutiš izmučen ob konca delovnega dne? Katerikoli tip masaže te bo sprostil in počutil se boš energizirano še ves preostali del dneva.

10. Masaža lajša nespečnost

V vsakem trenutku tretjina odraslih doživlja nespečnost, zato ne preseneča, da ljudje nenehno iščejo načine za izboljšanje kakovosti spanja. Študije spanja so pokazale zelo močno povezavo med tedenskimi masažami in zmanjšano nespečnostjo. To je izjemno pomembno, če upoštevate številne zdravstvene težave, ki jih povzroča pomanjkanje spanja, vključno z oslabljenim imunskim sistemom in večjim tveganjem za depresijo. (masaža)

masaža-prejmi-brezplacno-20-koristi-masaže-in-samomasažne-vaje-bela-vilinka-lara-mirnik