Kdaj se je pričela moja

Wellness pot v otroštvu?

V zibelko so mi bile dane različne sposobnosti, a med drugimi izstopajo: pisanje, ples, petje, organiziranje. Kot punčka sem pisala v svoj dnevnik o dogodkih, ki so se mi zgodili tisti dan. To fazo sem poimenovala prva faza izražanja. Opazujem kaj se dogaja okoli mene in zapišem.

Pri 14-ih letih starša nista našla več skupnega jezika in sta se zato veliko prepirala. Kot vsak otrok, ki je vdan svojim staršem in jih brezpogojno ljubi, sem želela pomagati. Odšla sem v knjižnico in iskala knjige na temo partnerstvo. Prebirala sem in se učila. Ob prepirih med njima, pa sem posegla med njima in svetovala na primer: “Morata si prisluhniti drug drugemu in se resnično poslušati. En govori drugi posluša in obratno. Če bosta kričala in če ne bosta iskrena do sebe in drug do drugega, ne bosta rešila partnerskih težav.”

Pri svojem učenju sem naletela na knjigo od pisatelja John Graya, “Ženske so z Venere, Moški z Marsa” in ta mi je odprla oči v svet čustev. Vplivala je na moje pisanje v dnevnik, kajti pričela sem aktivno se učiti kako se izražajo čustva in seznanila sem se s tem katera vsa čustva obstajajo. To fazo sem poimenovala 2 faza. 

Moja wellness pot se je tako pričela zelo na široko in kompleksno in bila je to wellness pot na osebni rasti. Pot je imela vse potrebne pogoje. Imela sem preživetveni cilj, ki je bil ” rešiti starše, rešiti njun odnos.” Za tem je stala razlaga “če rešim starše, rešim sebe, kajti kot otrok sem odvisna od njiju”. V enem stavku bi zapisala svoj cilj:” ŽELIM PREŽIVETI, ŽELIM ŽIVETI.” 

Imela sem interes, da rešim odnos mojih staršev in da preživimo vsi in ostanemo skupaj kot družina. 

Odločila sem se, da ukrenem, da izvedem akcijo. Odšla sem v knjižnico in aktivno prebirala, zapisovala, pomnila, razmišljala, dvomila. Se učila.  

Našla sem rešitev in jo materializirala. Zaželela sem si kužka, ker sem nekje prebrala, da tiste družine, ki imajo kužka, najdejo spet stik v komunikaciji in so srečne. 

Naš glavni namen našega obstoja je SE UČITI. Zakaj se učim? Zato, da PREŽIVIM. Kaj potrebujem za učenje? CILJ. INTERES. ODLOČITEV ZA AKCIJO. Vstopiti v in zaključiti AKCIJSKI CIKLUS. “Najti” REŠITEV in jo MATERIALIZIRATI ter TESTIRATI. Če ni prava rešitev, potlej ponovimo celoten postopek. 

Block 2

Že takrat so se kazale plesne prvine. :)) Slikano v Baški, v poletnem času pri babici Danici.

Preden sem vstopila na

profesionalno Wellness pot sem morala....

Sem morala se posloviti od “mojih dragih” otrok. 😥💔Ni mi bilo lahko pustiti “moje” otroke za seboj v vrtcu, obšolskih dejavnostih, taborih in rojstnih dnevih. Posvetila sem jim 11 let svojega življenja. Bili so različno stari (od 9 mesecev do 12 let), različno vihravi in trmasti, a vedno radovedni, polni domšljije, pripravljeni na novo učenje in LJUBEČI. Ko si z otrokom prisoten in pristen, te on popelje v svet preprostosti, radovednosti, iskrenosti, miline in ljubezni. Meni je bilo v čast pogledati vsak kamenček, vsako rožico in se spraševati skupaj z njimi “Kaj je to? Kako se to občuti? Zakaj je to?”  😍❤🎨⭐

Življenje funkcionira tako, da te postavlja tja, kjer se lahko učiš in očitno je bil čas, da zapustim aktivno delovanje kot vzgojiteljica. Zelo dobro popotnico v wellness mi je dala pridobitev neformalne izobrazbe za Montessori pedagoga (3 – 6 let). 

“Pomagaj mi, da naredim sam.” Marija Montessori

Ta stavek mi je segel v srce, ko sem ga prvič slišala. Svojo ljubezen do Montessori pedagogike sem razširila, ko sem obiskovala otroke v Montessori vrtcu pri Uršulinkah, v Ljubljani in kasneje sem to metodo uporabljala v svojem zasebnem vrtcu. Jasen um, da enkratne rezultate in uspešno zaključene akcije in cikli, dajo pozitivno samopodobo. Na svoje oči sem videla kreacijo pozitivne samopodobe in odražal se je v nasmehu otrok, ki se vsega procesa, ki se je dogajal v njih, seveda niso zavedali. Takrat sem spoznala, kako POMEMBNO je, KDO vzgaja otroka, kdo ga ljubi in KAKO. Posvetila sem dobrih 11 let svojega življenja, da sem se naučila postati ravno to: DOBRA MATI, DOBRA VODNICA

Block 1

Imam ogromno slik mojih otrok, ampak sebe sem našla samo na teh dveh. Prva je v vrtcu, druga pa na poletnem taboru.

Kdaj se je pričela moja

PROFESIONALNA Wellness pot?

Za ta poklic in za ta način življenja sem se, nezavedajoče, pripravljala že dolgo pred odločitvijo, da se vpišem na Višjo šolo Doba, smer Velnes. Pri 34-ih sem diplomirala in to mi je prineslo veliko zadovoljstvo, pozitivno samopodobo in lastno vrednost. Biti organizator velneških storitev pomeni poznati različne metode za telo, um in dušo. Znati vse ali večino teh metod sam uporabljati in izvajati s klientom. Prepoznati stanje klienta na vseh treh nivojih (telo,um,duša) in pripraviti in organizirati program različnih terapij, ki bodo klientu pomagale pri preventivi težav in/ali izboljšanju telesnih, umskih in duševnih težav. 

Živeti na wellness način je odločitev vsakega posameznika. Wellness način življenja je z drugimi besedami ljubiti sebe na celosten način. Ljubiti in skrbeti za svoje telo (preventiva, kurativa na naraven način), za svoj um (negovanje desne in leve hemisfere in področij, ki jih upravljata), za svojo dušo (se zavedati, da nismo samo telo, ampak energija in da smo tukaj z namenom, ciljem in s svojim unikatnim poslanstvom).

Biti v vlogi organizatorja velneških storitev je velika odgovornost. Zelo podobna višina odgovornosti kot biti vzgojitelj.

Moje delo je meni v čast in ponos ter ljubezen. ❤❤❤

Živet pomeni Ljubiti. Ljubiti pomeni Obstajati.

Ljubim sebe na celosten način. Ljubim "moje" ljudi. Ljubim ta svet na tem planetu Zemlja. Klanjam in predajam se Univerzumu.

PRIDRUŽI SE