O MENI

FORMALNA IZOBRAZBA

FORMALNA IZOBRAZBA

Na začetku 30-ih let sem pričela razmišljati o spremembi moje izobrazbe, da pustim za seboj Pedagoško fakulteto, moj poklic vzgojitelja in moj zasebni vrtec in vse ostale dejavnosti za otroke. Zdaj, na pragu 40-ih, čutim, da moje šolanje še ni dokončano, da me še čaka velik izziv, ki si ga srčno želim osvojiti in to je magisterij. 🤗

FORMALNA IZOBRAZBA

NEFORMALNA IZOBRAZBA

Konstantno se do-izobražujem, ker mi je znanje zelo pomembno. “Več kot znaš, več veljaš in več lahko služiš drugim.” Znanja ti ne more vzeti noben in znanje je tisto, ki ga vzameš na oni svet.  Zgoraj je spisanih le nekaj pridobljenih certifikatov, saj je premalo prostora za vse. 

Block 2

Že takrat so se kazale plesne prvine. :)) Slikano v Baški, v poletnem času pri babici Danici.

Preden sem vstopila na

profesionalno Wellness pot sem morala....

Sem morala se posloviti od “mojih dragih” otrok. 😥💔Ni mi bilo lahko pustiti “moje” otroke za seboj v vrtcu, obšolskih dejavnostih, taborih in rojstnih dnevih. Posvetila sem jim 11 let svojega življenja. Bili so različno stari (od 9 mesecev do 12 let), različno vihravi in trmasti, a vedno radovedni, polni domšljije, pripravljeni na novo učenje in LJUBEČI. Ko si z otrokom prisoten in pristen, te on popelje v svet preprostosti, radovednosti, iskrenosti, miline in ljubezni. Meni je bilo v čast pogledati vsak kamenček, vsako rožico in se spraševati skupaj z njimi “Kaj je to? Kako se to občuti? Zakaj je to?”  😍❤🎨⭐

Življenje funkcionira tako, da te postavlja tja, kjer se lahko učiš in očitno je bil čas, da zapustim aktivno delovanje kot vzgojiteljica. Zelo dobro popotnico v wellness mi je dala pridobitev neformalne izobrazbe za Montessori pedagoga (3 – 6 let). 

“Pomagaj mi, da naredim sam.” Marija Montessori

Ta stavek mi je segel v srce, ko sem ga prvič slišala. Svojo ljubezen do Montessori pedagogike sem razširila, ko sem obiskovala otroke v Montessori vrtcu pri Uršulinkah, v Ljubljani in kasneje sem to metodo uporabljala v svojem zasebnem vrtcu Mavrica. Jasen um, da enkratne rezultate in uspešno zaključene akcije in cikli, dajo pozitivno samopodobo. Na lastne oči sem videla kreacijo pozitivne samopodobe pri predšolskem otroku. Takrat sem spoznala, kako POMEMBNO je, KDO vzgaja in ljubi otroka. Ali ta oseba ljubi, spoštuje in ceni sebe? Ali se izboljšuje na osebni rasti?

Posvetila sem dobrih 11 let svojega življenja, da sem se naučila postati ravno to: DOBRA MATI, DOBRA VODNICA

Block 1

Imam ogromno slik mojih otrok, ampak sebe sem našla samo na teh dveh. Prva je v vrtcu, druga pa na poletnem taboru.

Kdaj se je pričela moja

PROFESIONALNA Wellness pot?

Za ta poklic in za ta način življenja sem se, nezavedajoče, pripravljala že dolgo pred odločitvijo, da se vpišem na Višjo šolo Doba, smer Velnes. Pri 34-ih sem diplomirala in to mi je prineslo veliko zadovoljstvo, pozitivno samopodobo in lastno vrednost. Biti organizator velneških storitev pomeni poznati različne metode za telo, um in dušo. Znati vse ali večino teh metod sam uporabljati in izvajati s klientom. Prepoznati stanje klienta na vseh treh nivojih (telo,um,duša) in pripraviti in organizirati program različnih terapij, ki bodo klientu pomagale pri preventivi težav in/ali izboljšanju telesnih, umskih in duševnih težav. 

Živeti na wellness način je odločitev vsakega posameznika. Wellness način življenja je z drugimi besedami ljubiti sebe na celosten način. Ljubiti in skrbeti za svoje telo (preventiva, kurativa na naraven način), za svoj um (negovanje desne in leve hemisfere in področij, ki jih upravljata), za svojo dušo (se zavedati, da nismo samo telo, ampak energija in da smo tukaj z namenom, ciljem in s svojim unikatnim poslanstvom).

Biti v vlogi organizatorja velneških storitev je velika odgovornost in velika ljubezen do sočloveka.

Moje delo je meni v čast, ponos in ljubezen. ❤❤❤

Živeti pomeni Ljubiti. Ljubiti pomeni Obstajati.

Ljubim sebe na celosten način. Ljubim "moje" ljudi. Ljubim ta svet na tem planetu Zemlja. Osvajam in predajam se Univerzumu.

PRIDRUŽI SE