Aromaterapija | Prednosti Aromaterapije za mentalno stanje | Osebna rast

Prednosti aromaterapije. Osebna rast. Duhovnost. Etericna olja. Eterična olja. Aromaterapija izparilnik. Aromaterapja difuzor. Aromaterapija knjiga.

prednosti-aromaterapije-wellness-bela-vilinka-lara-mirnik

Aromaterapija je terapevtska uporaba eteričnih olj in drugih rastlinskih materialov za izboljšanje človekovega zdravja, razpoloženja in energije. 

PREDNOSTI AROMATERAPIJE PRI SPECIFIČNIH MENTALNIH ALI FIZIČNIH TEŽAVAH:

Aromaterapijska eterična olja lahko ustvarijo številne duševne učinke, odvisno od uporabljenega olja. Medtem ko aromaterapija ne bo »ozdravila« zdravstvenega problema, pa lahko pomaga pri lajšanju in obvladovanju simptomov. Pogoste težave, ki se pogosto zdravijo z aromaterapijo in nekaterimi eteričnimi olji, ki se uporabljajo za zdravljenje, so naslednje:

Anksioznost in stres: Aromaterapija za tesnobo in stres ima ponavadi pomirjujoč učinek, tako da umirja in sprošča napetost. Uporabiš lahko eterična olja sivke, nerolija, sladkega majarona in mandarine.

Težave s spanjem: Aromaterapija za nespečnost in druge motnje spanja lahko vključuje zdravljenje s eteričnimi olji sivke, kamilice, ylang ylanga, jasmina, majarona in bergamota.

Depresija: Ena izmed raziskav, ki je pokazala, da bi lahko aromaterapija pomagala pri zdravljenju simptomov depresije, je poročala, da so sivka, bergamot in yuzu najbolj priljubljena izbrana olja pri miljenju depresije. Takoj za njimi pa sledita jasmin in rožmarin.

PRAVILNO IZBRANA ETERIČNA OLJA LAJŠAJO MENTALNE ALI FIZIČNE TEŽAVE.

Demenca: V japonski študiji o učinkovitosti eteričnih olj za zdravljenje nespečnosti pri starejših bolnikih s demenco so ugotovili, da so olja sivke, sladke pomaranče, cedre in borovine zelo učinkovita.

ADHD: Esencialna olja, ki pomagajo izboljšati fokus in duševno jasnost, so lahko koristna za tiste, ki jih zanima aromaterapija za simptome ADHD. Ugotovljeno je, da vetiver, sivka, rožmarin, evkaliptus in frankinina izboljšujejo kognitivne učinke, budnost in pozornost.

Avtizem: Nekateri posamezniki uporabljajo aromaterapijo za pomiritev težav, kot je tesnoba, ki se lahko pojavi kot stranski simptom ob avtizmu. Eterična olja sandalovina, poprova meta in pomarančna imajo pomirjujoč učinek in lahko pomagajo pri sproščanju oseb z avtizmom.

Kronična bolečina: Kot vsaka druga zdravstvena težava, tudi aromaterapija ne bo pozdravila kronične bolečine. Za nekatere posameznike pa lahko pomaga pri nekaterih vidikih obvladovanja bolečine. Ugotovljeno je bilo, da so eterična olja sivke, evkaliptusa in sladkega majarona lajšala nelagodje in izboljšala spanec bolnikom s kronično bolečino.

Težave med menstruacijo in menopavzo: Tako menstrualne težave, kot sta PMS in predmenstrualna disforija (PDD), kot težave, povezane z menopavzo, lahko povzročijo številne neprijetne fizične, razpoloženjske in duševne simptome pri ženskah. Eterična olja, kot so črni poper, grenivka, ingver in geranij, bi lahko pomagala.

VABIM TE V BRANJE ZANIMIVIH ČLANKOV V MOJEM BLOGU DETOX

 

PRIDRUŽI SE MI

pinterest-wellness-bela-vilinka wellness-center-bela-vilinka-youtube-lara-mirnik wellness-center-bela-vilinka-instagram-lara-mirnik wellness-center-bela-vilinka-facebook-lara-mirnik