Neplodnost | 9 stvari, ki jih ne smeš reči neplodnemu paru

Neplodnost.10 stvari, ki jih ne smeš reči neplodnemu paru. Ovulacija. Klinika za neplodnost. Zdravljenje neplodnosti. Zgodbe o neplodnosti.

neplodnost-9-stvari-ki-jih-ne-smeš-reči-neplodnemu-paru

1. Neplodnost: SAMO SPROSTI SE IN BOŠ ZANOSILA

Mislim, da je to stavek, ki sem ga slišala najbolj pogosto. Ponavadi na dogodkih kot so rojstni dnevi ali pa v privatnih pogovorih. Tudi znanke, kolegice in klientke so mi omenile, da so ta stavek slišale velikokrat, zato sem ga postavila na prvo mesto.  

2. Neplodnost: NEHAJ RAZMIŠLJATI O TEM IN BOŠ ZANOSILA

Ko se odločiš, da želiš zanosit je skoraj nemogoče ne razmišljat o tem, saj je to delo in organizacija. Izračunati si moraš pravi čas, z O lističi moraš ujeti Ovulacijo, obnoreti moraš svojega dragega in potem čakati 14 dni z ponavljajočim vprašanjem v glavi ” Ali sem noseča ali ne?”. Ravno tako zapleteno je, ko jemlješ klomifen ali dabroston ali si daješ inekcije. Vedno je jasen postopek, ki se ga moraš držati in moraš biti organizirana. Kako že gre tisti stavek “Čist slučajno sem zanosila. Kar ratalo je!” (ja seveda 😂😂👍)

3. Neplodnost: POJDITA NA DOPUST IN BOŠ ZANOSILA

Sem imela 3 kolegice, ki so šle na dopust in so res zanosile 😂 in potem sva šla še midva, pa ni bilo nič. Vsekakor je dopust antistres dejavnik in če je stres samo površinski in če ovuliraš tisti čas, ko sta na dopustu, potem so možnosti dobre. Nekatere imajo rade, da gredo na dopust, kar pomeni, da je res dopust, brez vsega zgoraj naštetega dela.  

4. Neplodnost: ZAKAJ ENOSTAVNO NE POSVOJITA?

To mi je znanka rekla po 5-ih letih poskušanja zanositi, pa sem ji mogla povedat, da posvojitev otroka ni tako enostaven proces in tudi posvojitev otroka iz tujine lahko stane med 12 do 30.000 Eur. Naredila je “šok” obraz in debata je bila končana.

5. Neplodnost: MOGOČE VAMA NI USOJENO, DA BI POSTALA STARŠA

Mislim, da je to zelo uničevalno reči komurkoli, ker v bistvu s tem stavkom sodiš. Pri ginekologu v Dravljah sem v Ljubljani doživela, da mi je rekel, da jaz nisem dobra pečica in me je zelo prizadelo.

6. Neplodnost: PREPRIČANA SEM, DA BOŠ ZANOSILA, KO BOŠ TO NAJMANJ PRIČAKOVALA

To zveni zelo podobno kot za samske ljudi, ko jim rečeš ” Ko boš najmanj pričakovala, ga boš spoznala.” 

7. Neplodnost: ZAKAJ NE PROBAŠ IVF?

Ivf ni nobena garancija, ampak loterija. Zanimivo je to, da tiste, ki so zanosile v zelo kratkem času nimajo nikoli tankočutnosti za tiste, ki se trudijo zanositi več let. O Ivf razmišljajo kot, da je to 100% uspešno, če ne prvič, pa drugič. Če ne drugič, pa tretjič. Kot, da grem v trgovino kupit televizijo in jo plačujem po obrokih. 

8. Neplodnost: POZNAM PAR, KI STA POSVOJILA IN POTEM STA ZANOSILA

Fajn, če poznaš 😂 Kakšno vezo ima to z nama? Midva sva midva, onedva sta onedva. 

9. Neplodnost: LAHKO SE TI ZGODIJO ŠE HUJŠE STVARI KOT TO, DA NE MOREŠ ZANOSITI.

Ženski, ki se trudi zanosit več let in je popolnoma obupana, je tale stavek ko direktni nož v srce. Ko si zadaš cilj in delaš vse, da bi ga dosegla in si neuspešna vsakič znova, je to veliko breme. Hkrati gleda kolegice, znanke, prijateljice, ki brez problemov zanosijo in so srečne, in jo še to dodatno negativno obremenjuje. Moj nasvet je, da če hočeš izreči ta stavek, da se raje po ustih prej udariš, preden jo prizadaneš,