Mandala| Pobarvanke mandala | Kaj je mandala

Mandala. Pobarvanke mandala. Kaj je mandala. Tehnika risanja mandal. Lara Mirnik. Wellness Bela Vilinka. Risanje mandale.

kaj_je_,mandala_belavilinka_lara_mirnik

KAJ JE MANDALA?

Mandala je simbol vesolja v njegovi idealni obliki, njegovo ustvarjanje pa pomeni preoblikovanje vesolja trpljenja v veselje. Uporablja se lahko tudi kot pripomoček k meditaciji, ki meditatorju pomaga, da si zamisli, kako doseči popoln jaz.

KAJ MANDALA SIMBOLIZIRA?

Pomen besede mandala v sanskrtu je krog. Mandala je duhovni in obredni simbol v hinduizmu in budizmu, ki predstavlja vesolje. Krožne oblike simbolizirajo idejo, da se življenje nikoli ne konča in je vse povezano. Mandala predstavlja tudi duhovno potovanje znotraj posameznega gledalca.

ZAKAJ MANDALA SPROŠČA?

Ljudje, ki obarvajo mandale, pogosto občutijo globok občutek miru in dobrega počutja. To je preprosto orodje, ki ne zahteva strokovnega znanja, je pa lahko izjemno pomirjujoče in hranljivo. Mandale ne samo osredotočajo vašo pozornost, temveč vam omogočajo tudi izražanje ustvarjalne plati, ki jo mnogi v svojem vsakdanjem življenju zanemarjajo.

KAJ POMENIJO BARVE, KI JIH UPORABIŠ PRI BARVANJU?

RDEČA: Moč, velika energija in strast

ROZA: Ljubezen, intuicija in ženskost

ORANŽNA: Ustvarjalnost, preobrazba, samozavedanje in intuicija

RUMENA: Učenje, modrost, smeh in sreča

ZELENA: Fizično zdravljenje, psihične sposobnosti, ljubezen do narave in skrb

MODRA: Čustveno zdravljenje, notranji mir in meditacija

VIJOLIČNA: Vse duhovno

BELA: Duhovna osredotočenost

ČRNA: Skrivnost, globoko razmišljanje in individualnost

pobarvaj_mandala_bela_vilinka

 

PRIDRUŽI SE MI

pinterest-wellness-bela-vilinka wellness-center-bela-vilinka-youtube-lara-mirnik wellness-center-bela-vilinka-instagram-lara-mirnik wellness-center-bela-vilinka-facebook-lara-mirnik