Nakit kamen. Aura. Uhani. Prstani. Osebni kristal. Energijska zaščita. Kamena strela. Čustva ljubezen. Nakit spletna trgovina. Zapestnice.

Nakit spremlja človeštvo že od najstarejših časov dalje do današnjih dni. Že kamenodobni človek je uporabljal okrasne pripomočke – nakit. Nakit je lahko okrasno dopolnilo telesa. To krašenje ima lahko več pomenov in namenov. Uporabi se lahko kot spomin na nek pomemben dogodek ali pomembno osebo. Večkrat je to lahko tudi drag kamen, poldrag kamen, kateremu pripisujejo čarobno moč, moč obrambe ali moč ohranjanja zdravja. Poleg kamnov se v te namene uporabljajo tudi predmeti rastlinskega in živalskega izvora in neplemenite kovine. Oblikovno je nakit odvisen od časa v katerem je nastal in veščine izdelovalcev, kateri so ga izdelali. Skozi vso zgodovino človeštva so se pojavljali tudi posamezni centri v katerih so se razvili izredno spretni mojstri izdelovanja nakita po vseh kontinentih sveta. Skozi tisočletja izdelovanja nakita se je izoblikoval nakit za krašenje posameznih delov človeškega telesa, tako da danes poznamo mnogo vrst nakita.

V naši trgovini Bela Vilinka boste našli predvsem nakit kamen oz. povedano drugače prstane, zapestnice, obeske iz kristalov. A ne smemo pozabiti na nakit za aromaterapijo. Poudarek je na duhovnosti in ezoteriki. 

Z ljubeznijo in svetlobo,

Lara Mirnik, org.vel.stor; dipl.tržnica

Showing all 5 results