Kako kreiraš svojo lastno mandalo | Mandala | Tehnika risanja mandal

Kako kreiraš svojo lastno mandalo. Mandala. Tehnika risanja mandal. Pobarvanke mandala. Kaj je mandala. Lara Mirnik. Wellness Bela Vilinka.

kako_izdelas_sam_mandalo_belavilinka_lara_mirnik

Mandale so ustvarjale številne različne kulture z vseh področij sveta in v njih že stoletja uživajo v osebni preobrazbi, duhovni povezanosti in samoizražanju. Ste morda te zapletene krožne vzorce videli v knjigah, umetniških delih ali v najnovejšem dekorju? Trenutno uživajo v renesansi in vedno več ljudi pobira veselje in zdravljenje, ki jih lahko prinese! Ustvarjanje lastne mandale je zelo oseben in intuitiven postopek in je veliko več kot lepa umetnina. Mandala je krožne oblike, ki predstavlja celovitost in kontinuiteto vesolja, njen geometrijski vzorec pa lahko razkrije resnice iz kozmosa in tiste znotraj vašega duha. Izdelava mandale je dejanje dinamične meditacije, ko tapnete in prikličete različne barve in vzorce v svojem svetem krogu.

KAJ POTREBUJEŠ ZA IZVEDBO SVOJE MANDALE?

 • Izberite materiale, s katerimi želite sodelovati: Mandalo lahko oblikujete tako, da uporabite skoraj vse, kar želite, zato izberite prostor, v katerem ste. Za risanje lahko uporabite papir in pisala / svinčnike / čopiče, enega lahko oblikujete ali izrezljate v glino / umazanijo / pesek ali pa ga sestavite iz kamnin, kristalov, cvetja in drugih materialov neposredno iz narave. Možnosti je neskončno!
 • Ustvarite sveti prostor: Pomembno je tudi, kje se odločite za izdelavo svoje mandale! Na oder postavite sproščujočo glasbo, kadilo, sveče ali aromaterapijo. Izberite si kraj, kjer vas ne bodo motili in kjer se boste počutili prijetno izražanje. Nosite neomejena oblačila in morda predpasnik, če delate z neurejenimi materiali.
 • Sprostite se in odprite svoj um: Izdelava osebne mandale je intuitiven postopek, zato si vzemite nekaj trenutkov, da umirite misli, preden začnete. Začnite s kratko meditacijo, preprostim dihanjem ali skandiranjem, da razjasnite um in se prilagodite Božanskemu. Bolj kot ste sproščeni, lažje bo tekel navdih!
 • Ustvarite svoj krog: Vsaka mandala se začne s kakšno krožno obliko, zato je pogosto najlažje začeti tam. Med prvimi potezami lahko zaprete oči in svojo pozornost usmerite navznoter in pustite, da temelj vaše mandale pride naravnost. Bodite pozorni na vse druge informacije (barve, oblike, simboli itd.), Ki lahko vstopijo v vašo zavest, ko začnete ustvarjati svoj krog.
 • Izberite svojo muzo: Morda ste pred odločitvijo za izdelavo mandale imeli v mislih splošen občutek ali temo, morda pa je niste. Zdaj je čas, da se prilagodite svojemu notranjemu dialogu in se odločite, kateri pomembni simboli, barve ali teme so za vaš dizajn. Izberite, kaj vam v tem trenutku močno govori, in začnite s temi oblikami in idejami izpolnjevati svoj krog mandale. Resnično dovolite svoji kreativnosti in notranji modrosti, da govorijo skozi ta proces.
 • Dajte svojemu dizajnu naslov in datum: Vaša osebna mandala je umetniško delo in si zasluži naslov, tako kot vsak drug kos. Mogoče vam bo beseda ali besedna zveza prišla samodejno ali pa boste morda želeli vesolje prositi za navdih. Ko naslovite svoj kos, zapišite datum, da se boste lahko še naprej ozirali in uživali v svojih mandalah, ko jih boste še naprej izdelovali. Ker mandale v vsakem trenutku odražajo vaše osebno stanje, je super, če se lahko sklicujete nanje, nekako kot vizualni dnevnik! Če ste svoj dizajn oblikovali na nestalni način (sestavljanje kamnov, cvetnih listov itd.), Fotografirajte in si tam zapišite.
 • Razmislite o svojem sporočilu mandale: Ko končate z ustvarjanjem mandale, si dajte trenutek za dihanje in ponovno vzpostavite povezavo. Odmaknite se od zasnove in opazujte, kaj vidite. Ali obstajajo določene oblike ali barve, ki prevladujejo? Ali obstajajo kakšne figure ali vzorci, ki so za vas simbolični? Tu se nikakor ne cenzurirajte – ni pravilnih ali napačnih odgovorov, včasih pa so odgovori, ki prihajajo neposredno od vašega višjega jaza ali božanske modrosti! Morda boste želeli svoja opažanja zapisati v revijo, da boste lahko o njih nadalje razmišljali.

 

KAKO NARIŠEŠ MANDALO?

 1. Krog razdelite na 16 enakih klinov s pomočjo kompasa in svinčnika za risanje svetlobnih črt.
 2. S črnim označevalnikom natančno narišite tri majhne kroge, ki so večji od zadnjega, v natančno sredino velikega kroga.
 3. Nadaljujte z oznako za preostale korake, narišite dve vrsti lokov okoli krogov, pri čemer uporabite svinčnikove črte kot vodilo, da zagotovite simetrijo v celotnem krogu.
 4. Doodle vrsto cvetnih listov okoli lokov. Izmenjujte med loki in cvetnimi listi, dokler se krog ne zapolni.
 5. Narišite vsako plast večjo od tiste pred njo in še ne skrbite za podrobnosti – samo osredotočite se na večje cvetne liste in oboke.
 6. Doodle podrobnosti znotraj lokov in cvetnih listov.
 7. Dodajte črte, pokrovače, črte, manjše cvetne liste, debelejše črte in senčenje, pri čemer naj bo vse simetrično v skladu s smernicami za svinčnik.
 8. Pustite, da se črnilo popolnoma posuši in nato izbrišite sledi svinčnika.
 9. Obarvajte svojo mandalo v svoje najljubše barve.

PRIDRUŽI SE MI

pinterest-wellness-bela-vilinka wellness-center-bela-vilinka-youtube-lara-mirnik wellness-center-bela-vilinka-instagram-lara-mirnik wellness-center-bela-vilinka-facebook-lara-mirnik