Kaj so Čakre | Energijsko zdravljenje | Čakre in kristali

Kaj so čakre. Energijsko zdravljenje. Čakre in kristali. Opis sedmih čaker v prispevku. Naredi čakra test. Kako jih odpreti in uravnovesiti?

1 ČAKRA

Locirana je v trtici in je povezana z nadledvičnimi žlezami. Vpija energijo iz zemlje in jo prenaša v organizem. Povezana je s fizično energijo, odpornostjo, voljo in vitalnostjo. Kontrolira tudi avtomatizem samoobrambe. Omogoča direkten pretok in dvig energije ob hrbtenici, povezana pa je tudi z ledvicami, tankim in debelim črevesom, pri moških pa še s prostato in hrbtenico. Deluje na prebavni sistem in izločanje. Na mentalnem in čustvenem nivoju je ta čakra povezana s sposobnostjo zadovoljitve življenjskih potreb, sposobnostjo samoobrambe, s potrebo po družini in varnosti.Čakri vlada element zemlja, zato jo aktivirajo črni in rdeči minerali, v katerih prevladuje ta element.

2 ČAKRA

Lokacija: tri prste pod popkom. Stimulira spolne žleze. Tu je tudi center kreativnosti, povezan z elementom vodo. Delovanje te čakre je povezano z našo potrebo po odnosih z drugimi ljudmi in potrebo, da imamo te odnose pod nadzorom, tudi preko denarja in seksa. Strahovi, ki blokirajo delovanje te čakre, se pojavijo ravno zaradi možne izgube tega nadzora kot tudi pred tem, da nas nadzirajo drugi.

3 ČAKRA

Lokacija: pleksus solaris. Zleze, ki so v korelaciji z njo, so pankreas (trebušna slinavka) ter del nadledvične žleze, ki izloča adrenalin. .Ta čakra je središče osebnosti. Vzroki blokad v tej čakri so v otroštvu ter v strahu pred izgubo ljubljenih oseb, kritiko, strahu, da bomo v neki situaciji videti neumni in da ne bomo uspeli. Strahovi, ki blokirajo to čakro, so povezani tudi z našim fizičnim izgledom – strah pred debelostjo, plešavostjo… Temeljne kvalitete te čakre so samospoštovanje, samodisciplina, ambicija, velikodušnost, sposobnost, da pokončno prebrodimo krize itd. Vlada ji element ogenj.

4 ČAKRA

Nahaja se sredi prsi, nekoliko nad višino prsnih bradavic. Zadaj je v višini osmega vratnega vretenca. Ta čakra je povezana s timusom, srčno žlezo, ki leži v medplučju za prsnico nad srcem.  Je najvažnejša v procesu zdravljenja, saj usmerjamo vse energije iz višjih in nižjih čaker v to, ki pretvarja nižje energije v višje in obratno. Zadnji aspekt: moč volje, potrebne za izražanje pozitivnih čustev prednjega dela. Medtem ko je tretja čakra povezana s čustvi, ki jih gojimo do sebe, je četrta bolj s čustvenimi odzivi na naše misli in stališča kot tudi s pozornostjo, ki jo posvečamo svojim čustvenim potrebam. Osnovni strahovi, ki blokirajo to čakro, so strah pred osamljenostjo, pred obvezami, čustvenimi ranami, prevaro. Kvaliteta te čakre je ljubezen, sočutje, predanost, navdih, zaupanje in sposobnost zdravljenja.

5 ČAKRA

Locirana je v grlu v višini tretjega vratnega vretenca in je modre barve. Povezana je z žlezo ščitnico, ki vpliva na pljuča, bronhije, grlo, vrat in obraz. Na energijski ravni je ta čakra povezana z močjo izbire, strahovi, ki jo blokirajo, pa izhajajo iz oslabljene volje. Strah nas je, da ne bomo imeli moči izbire, tako v osebnih kot profesionalnih odnosih, prav tako se bojimo, da se v določenih situacijah ne bomo obvladali. Blokade te čakre so povezane tudi s strahovi, da se prepustimo Božji volji. Kvalitete te čakre pa so zlasti samozaupanje in sposobnost odločanja z vero, da moramo storiti tisto, kar smo obljubili sebi ali drugim.

6 ČAKRA

Locirana je med obrvmi. Pripadajoča žleza je hipofiza, ki uravnava rast, delovanje drugih žlez notranjic, izločanje mleka in prenos hranljivih sestavin ter izločanje hormonov, ki uravnavajo izločanje seča v ledvicah. Povezana je z mističnimi videnji, živčnim sistemom, levim očesom, ušesi, nosom in delom možganov, ki kontrolira višje mentalne aktivnosti ter predstavlja skupek vseh naših stališč, resnic, strahov, osebnih izkušenj in vseh vzorcev shranjenih v naših energijskih telesih. Kvalitete šeste čakre pa so inteligenca, intuicija in dojemanje zavednih in nezavednih okoliščin.

7 ČAKRA

Lokacija: teme. Pripadajoča žleza je epifiza, ki domnevno vpliva na razvoj spolnih žlez in količino vode v telesu, prav tako pa vpliva tudi na kožo in živčni sistem. Čakra je povezana tudi z desnim očesom, ustrezne barve pa so vijolična, bela in zlata. Bela lahko okrepi delovanje katere koli barve. Sedma čakra predstavlja spoj s kozmično energijo, ki preko nje vstopa tako v fizično kot v energijska telesa ter se poveže z ostalimi čakrami. Strahovi, povezani s to čakro se nanašajo na izgubo identitete in stika z ljudmi okoli nas. Osnovne kvalitete te čakre pa so vera v splošno prisotnost Boga in zaupanje intuiciji.