Aromaterapija | Kaj je aromaterapija | Osebna rast

Kaj je aromaterapija. Osebna rast. Duhovnost. Etericna olja. Eterična olja. Aromaterapija izparilnik. Aromaterapja difuzor. Aromaterapija knjiga.

kaj-je-aromaterapija-wellness-bela-vilinka-lara-mirnik

Aromaterapija je terapevtska uporaba eteričnih olj in drugih rastlinskih materialov za izboljšanje človekovega zdravja, razpoloženja in energije.

KAJ JE AROMATERAPIJA?

Aromaterapija želi izboljšati posameznikovo fiziološko, čustveno, kognitivno in psihološko počutje z nadzorovano uporabo čistih eteričnih olj in drugih aromatičnih rastlinskih spojin. Ta naravno ekstrahirana aromatična olja običajno razredčimo z nosilnim oljem ali smetano, nanesemo jih lokalno in vmasiramo v kožo osebe. Aroma iz teh olj se lahko tudi neposredno vdihava skozi nos. Druge aplikacije vključujejo dodajanje razredčenih eteričnih olj v toplo kopel, dodajanje olj v hladen obkladek, ki ga namestimo na kožo, ali uporabo difuzorja z aromaterapijskim oljem za ustvarjanje aromatične pare.

Medtem ko imajo lahko nekatera olja posebne koristi, se aromaterapija ne uporablja za specifične simptome; namesto tega je namen spodbujati celostno ozdravitev s podpiranjem naravne sposobnosti telesa, da ponovno vzpostavi ravnovesje in si opomore. Aromaterapija se lahko ponudi kot vrsta alternativnega zdravljenja za družino in kliente. Prav tako je dokaj običajno, da se aromaterapija vključi v nekatere vrste masažne terapije.

KAKO DELUJE AROMATERAPIJA?

Obstajata dve glavni teoriji, ki poskušata razložiti mehanizem, s katerim deluje aromaterapija. Prvi trdijo, da se eterična olja absorbirajo skozi kožo in v somatska tkiva. Pri vmasiranju v kožo lahko eterična olja aktivirajo toplotne receptorje in uničijo glive, bakterije, viruse in druge mikroorganizme. Nekateri posamezniki verjamejo, da imajo številna eterična olja protivnetne učinke in nudijo pomirjujoče olajšanje artritisa, opeklin in mišičnih bolečin.

Druga teorija trdi, da eterična olja spodbujajo vonj živcev in pošiljajo signale možganskemu limbičnemu sistemu – zapleteni nevronski mreži, ki je tesno povezana s spomini, čustvi in ​​nagoni. Verjame se, da ta stimulacija sprosti sproščanje kemikalij, ki prispevajo k občutku miru, sprostitve ali stimulacije.

VABIM TE V BRANJE ZANIMIVIH ČLANKOV V MOJEM BLOGU DETOX

 

PRIDRUŽI SE MI

pinterest-wellness-bela-vilinka wellness-center-bela-vilinka-youtube-lara-mirnik wellness-center-bela-vilinka-instagram-lara-mirnik wellness-center-bela-vilinka-facebook-lara-mirnik