Detox s glino | Glina za pitje

Detox s glino je kot detox dieta in sicer pijemo glino vsak dan 3 tedne. Najboljše zjutraj na tešče. Glina je dobra tudi za obloge na telesu, kot je celulit in ko se opečemo, vendar v tem blogu se bom posvetila pitju gline. 

S glino sem se srečala 2 leti nazaj, ko sem raziskovala naravne razstrupljevalne programe. Nikoli poprej nisem pomislila, da bi pila glino. Z drugimi besedami, da bi pila zemljo. To mi je delovalo čudno, vse dokler nisem vzela nekaj knjig v roke in si shranila nekaj vitalnih informacij iz mase podatkov. Ko sem prebrala kaj domnevoma vse zdravi, me je presenetilo, zato sem se odločila, da bom probala in naredila personaliziran razstrupljevalni program si. 21 dni sem pila glino in spremembe so bile očitne. Na kaj vse glina pozitivno vpliva?

Glina s svojo vpojno močjo uničuje bakterije, nase privlači vse, kar je strupeno, doda, kar primanjkuje, odvzame, česar je preveč, pri vseh vnetjih ali čirih glina deluje zelo aktivno in odstranjuje uničene celice ter pospešuje njihovo obnovo, uravnava prebavo, spodbuja delovanje notranjih organov, izboljšuje krvno sliko, preprečuje prehlade.

BODI PAZLJIV, ČE:

Pri uživanju gline so določene omejitve:med kemoterapijo, uživanjem antibiotikov, prve štiri mesece nosečnosti, po porodu, med dojenjem do sedmega meseca. Če uživamo razna zdravila ali hormonske tablete, moramo biti pazljivi. Glina sama je tudi antibiotik in je celo močnejša kot antibiotiki. Antibiotik kemijo lahko izniči in je zato brez pomena, da bi antibiotik uživali. Pazljivost je potrebna pri visokem krvnem tlaku, sladkorni bolezni, boleznih ledvic, ledvičnih kamnih, pri boleznih žolča, žolčnih kamnih, krvožilnih boleznih in oboleli ščitnici. Če imamo eno od naštetih bolezni, pijemo glineno vodo 21 dni, vsak drugi dan, čemur sledi teden dni odmora in potem lahko spet pijemo glineno vodo vsak dan, znova 21 dni.

Detox s glino je najbolje narediti spomladi ali jeseni. S tem preprečimo različne tegobe in si okrepimo imunsko odpornost. V nekem smislu je že res, da se naše telo razstruplja samo, vendar ni pa popolno. Svoj avto tudi pelješ na redni pregled, kajne in ga vzdržuješ? Zakaj bi ravnal s svojim telesom drugače!

pozitivne-prednosti-pitja-gline

KAKO PRIPRAVIŠ GLINENI NAPITEK ZA DETOX S GLINO?

KAJ POTREBUJEMO

  1. Kupiš prečiščeno glino 
  2. Vodo
  3. Kozarec – stekleni ali keramični v katerega daš glino s leseno žličko
  4. Lesena žlička

PRIPRAVA NAPITKA

  1. V kozarec streseš 1 kavno žličko gline in preliješ z 2 dcl vode;
  2. Premešaš in pustiš nekaj ur, da se glina usede na dno
  3. Jaz ponavadi to naredim zvečer in zjutraj spijem na tešče
  4. Popiješ samo tekočino. Tisto kar se nabere na dnu zliješ stran

Če imaš vprašanje v zvezi s pitjem gline se nikar ne boj vprašati. Tukaj sem, da pomagam. Prav tako te vabim, da napišeš svoje dolgoletne izkušnje ali pa se mi javiš, ko opraviš svoje prvo pitje gline. Začeti je težko. 

Naslednji korak: Priprava kopeli s glino

Zastavi vprašanje in odgovorila bom v najkrašem možnem času. Vabim te, da si prebereš tudi o 21-dnevnem detox programu, ki ga izvajamo.